Русско-сербский деловой портал Rusko-srpski poslovni portal :: Poslujte Sa Rusijom
  |      Početna      |      Info-Vesti      |      Partneri      |      Kontakt      |
Poslujte sa Rusijom
Ruske kompanije
Adresar ruskih firmi
Osnovne informacije
Oficijalna Rusija
Poslovne vesti
Бизнес в Сеpбии
 
Бизнес каталог сербских компаний
 
Деловой справочник сербских предприятий
 
Основные данные
Ponuda - Potraznja
Roba i usluga
Nekretnine
Turizam
Investicije
Sistem MMC Rusija
O sistemu MMC
Usluge sistema MMC
Oficijalni sajt MMC Rusija
Prijatelji Portala
 
Ruski centar za nauku i kulturu - Ruski dom
Ruski dom
Program dešavanja
 
Адаптация и дизайн - Белград - Сербия
Adaptacija i dizajn d.o.o.
 
Новосадская выставка - Нови Сад - Сербия
Novosadski Sajam
 
Portal - HOTNEWS 
Portal - Hotnews
 
UMBRA software Белград - Сербия
UMBRA software
ЯНДЕКС
Яндекс.Погода
Yandex - najpopularniji ruski pretraživač
   ... izdvajamo za Vas
 
07.02.2011
 
Medjunarodni sajam prehrambene industrije u Moskvi
 
Srpski privrednici na sajmu u Moskvi
 

Na izložbenom prostoru od 85.000 kvadratnih metara zatvorenog sajamskog prostora više od 2.200 kompanija iz 60 zemalja sveta predstavlja najnovija dostignuća u prehrambenoj industriji na sajmu PRODEKSPO u Moskvi. Ciljevi ove sajamske priredbe, koja se održava već 16 godina, su trgovina, poslovni kontakti, promocija i istraživanje. Sajam PRODEKSPO je najposećenija izložba sa više od 60.000 posetilaca od čega su 85 odsto stručnjaci iz prehrambene industrije.

Privredna komora Srbije (PKS) u svojstvu organizatora zajedničkog nastupa privrede Srbije na ovom sajmu, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, na 72 kvadratna metra izlagačke površine promoviše 13 firmi. Na štandu PKS predstavljaju se Despan - Loznica, ITN - Beograd, Pajić Company Group - Paraćin, Pionir - Subotica, Podrum Aleksandrović - Vinča kod Topole, Rakić Plast - Zrenjanin, Cich N Sweet - Beograd, Vino župa - Aleksandrovac, Master Frigo - Beograd, Essenca - Beograd, Bim Tex - Leskovac i Invej - Beograd. Ciljevi prezentacije firmi iz Srbije na ovoj sajamskoj priredbi su dalja istraživanja potreba i zahteva ruskog tržišta u cilju povećanja plasmana srpskih proizvoda i usluga zatim testiranje naših mogućnosti u odnosu na svetsku ponudu, kao i stvaranje boljeg imidža srpskim firmama i njihovim vodećim proizvodima.

Međunarodni sajam prehrambene industrije u Moskvi je prilika za srpske privrednike da povećaju naš izvoz na ovo zahtevno tržište. Prošle godine je najviše povećan izvoz svežih jabuka – više od četiri puta u odnosu na 2009. godinu. Prema podacima za 11 meseci 2010. godine, iz Srbije u Rusku Federaciju izvezeno je za 33,2 miliona dolara, ili 70.445 tona, dok je u istom periodu 2009. godine izvezeno jabuka za svega 7,9 miliona dolara. Sveže jabuke su nakon pokrivača podova drugi proizvod u našem izvozu u Rusiju - slede olovni akumulatori, podne ploče, lekovi, šipke i profili od bakra. U 2010. godini ukupna robna razmena Republike Srbije i Ruske Federacije dostigla je 2,7 milijardi dolara, što je za oko 16 odsto više u odnosu na 2009. godinu. Izvoz iz Srbije beležio je povećanje za oko 55 odsto u odnosu na pretprošlu godinu i iznosio je 541,1 milion dolara. Uvoz je bio uvećan za oko devet odsto u odnosu na 2009. godinu sa nominalnom vrednošću od 2,2 milijarde dolara. Po Sporazumu o slobodnoj trgovini iz avgusta 2000. godine, u režimu bescarinske trgovine nalazi se oko 96 odsto vrsta robe iz Carinske nomenklature. Na 9. zasedanju Međuvladinog srpsko - ruskog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno -tehničku saradnju koji je održan u oktobru 2010. godine u Moskvi, dogovorene su nove liste izuzetaka prema kojima će biti povećan broj proizvoda na slobodnom režimu.

 
PKS
 

 
Medjunarodni sajam prehrambene industrije u Moskvi
 
    Zvanicni sajt PRODEXPO
 
Vrh strane
 
Яндекс - Ruski pretraživač
Поиск по сайту
Pretraga sajta 
Ekonomska saradnja


Predstavništvo Ruske Federacije za Trgovinsko-Ekonomska pitanja u Srbiji
POGLEDAJTE

Oтель «Москва» - Белград - Сербия

Новосадская выставка - Нови Сад - Сербия - Ярмарка

 

DOWNLOAD
   
 
Sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom
   
 
Pravila o poreklu robe koja se izvozi iz Srbije
   
 
Pravila o poreklu robe koja se uvozi u Srbiju
   
 
Proizvodi izuzeti iz rezima slobodne trgovine
   
 
Соглашение о свободной торговле с Россией
   
  |      Početna      |      Info-Vesti      |      Partneri      |      Kontakt      |
Oglasite se na trzistu Ruske Federacije