Русско-сербский деловой портал Rusko-srpski poslovni portal :: Poslujte Sa Rusijom
  |      Početna      |      Info-Vesti      |      Partneri      |      Kontakt      |
Poslujte sa Rusijom
Ruske kompanije
Adresar ruskih firmi
Osnovne informacije
Oficijalna Rusija
Poslovne vesti
Бизнес в Сеpбии
 
Бизнес каталог сербских компаний
 
Деловой справочник сербских предприятий
 
Основные данные
Ponuda - Potraznja
Roba i usluga
Nekretnine
Turizam
Investicije
Sistem MMC Rusija
O sistemu MMC
Usluge sistema MMC
Oficijalni sajt MMC Rusija
Prijatelji Portala
 
Ruski centar za nauku i kulturu - Ruski dom
Ruski dom
Program dešavanja
 
Адаптация и дизайн - Белград - Сербия
Adaptacija i dizajn d.o.o.
 
Новосадская выставка - Нови Сад - Сербия
Novosadski Sajam
 
Portal - HOTNEWS 
Portal - Hotnews
 
UMBRA software Белград - Сербия
UMBRA software
ЯНДЕКС
Яндекс.Погода
Yandex - najpopularniji ruski pretraživač
   ... izdvajamo za Vas
 
28.10.2010
 

 

Србија и Русија праве реални бизнис за реалне људе

 
 
  У руској престоници одржано је ново, треће по реду, заједничко заседање руског и спрског Пословног савета. Њихов главни задатак је упознати предузимаче једне са другима и израдити препоруке које ће узети у озбир између осталог међувладина комисија под руковдством Сергеја Шојгуа и Ивице Дачића.

Географија Русије за спрске бизнисмене одавно се не ограничава Москвом: ове недеље они су посетили „трећу престоницу“ Нижњи Новгород, убрзо треба да буде обављена посета великом индустријском центру Перму. Говори заменик председника Пословног савета за сарадњу са Србијом Владимир Герасимов:

Сигуран сам да ће перспектива стварања царинског савеза у Русији, као и изградња Јужног тока и низа других великих пројеката максимално интензивирати нашу сарадњу. Са своје стране потрудићемо се да учинимо све што од нас зависи како бисмо за сваког представника бизнис заједнице Русије и Србије нашли одговарајућег партнера.
Најперспективнији правац руско-спрског бизниса сада је енергетика, пољопривреда, саобраћај, фармацеутика. Стране су заинстересоване за формирање мешовитих предузећа и размену технологија. Без подршке власти, разме се, ту не може. Говори амбасадор Србије у РФ Јелица Курјак:

Ми, као органи државне власти, подржаваћемо вас, а ви, реални људи из реалног бизниса, молим, радите. Ви се врло лако упознајете, упостављате контакте. 96% робе код нас се не царини, користите ову могућност.
А ево конкретног примера рада бизнисмена из Србије и Русије: Генерални директор српске фармацеутске компаније Галеника Ненад Огњеновић говорио је о томе да је његово предузеће после деценија застоја већ испоручило у Русију лекове у вредности од неколико милиона долара. Али испорукама планови се не ограничавају.

Анализирајући руско тржиште, видели смо колика је његова потреба за фармацеутским производима. Планирамо да освојимо производњу у Русији, ми имамо намеру заједно са руским партнерима да направимо компанију „Галеника-Русија“.

Русија је заинтересована не само за српску продукцију, већ и за српске стручњаке, каже Валериј Оскин, експерт информационо-аналитичког центра Кадровски преглед.

Негде пре 10-15 година организовао сам једно од првих мешовитих предузећа у хладној руској покрајини Јакутији. То је била руско-аустријска компанија, али када је аустријска страна бирала директора, она се зауставила на српском стручњаку. Био сам искрено зачуђен: шта, у Аустрији нема добрих управљача, који су упознати са технологијом прераде дрвета? Аустријски колега је одговорио: стручњаке имамо, али у вашим суровим природним условима они неће моћи да раде. Зато смо и позвали спрског директора, који је, да истакнем, одлично водио посао. Ако нам пође за руком да успоставимо добру сарадњу по питањима кадрова, то ће донети велику корист нашим привредама, резимира Валериј Оскин.

На данашњи дан при Привредној комори РФ делује више од 1500 страних компанија. Српски предузимачи су међу десет лидера, поред Немаца, Енглеза и Американаца.
 
 
Izvor : www.ruvr.ru
Vrh strane
 
Яндекс - Ruski pretraživač
Поиск по сайту
Pretraga sajta 
Ekonomska saradnja


Predstavništvo Ruske Federacije za Trgovinsko-Ekonomska pitanja u Srbiji
POGLEDAJTE

Oтель «Москва» - Белград - Сербия

Новосадская выставка - Нови Сад - Сербия - Ярмарка

 

DOWNLOAD
   
 
Sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom
   
 
Pravila o poreklu robe koja se izvozi iz Srbije
   
 
Pravila o poreklu robe koja se uvozi u Srbiju
   
 
Proizvodi izuzeti iz rezima slobodne trgovine
   
 
Соглашение о свободной торговле с Россией
   
  |      Početna      |      Info-Vesti      |      Partneri      |      Kontakt      |
Oglasite se na trzistu Ruske Federacije