|      Početna      |      Novosti      |      Partneri      |      Kontakt      |
   ... izdvajamo za Vas

27.04.2006

 

 

Потписан уговор о изградњи српске робне куће у Москви

 

Министар трговине, туризма и услуга у Влади Републике Србије Бојан Димитријевић и директор московске грађевинске фирме "Сивас" Миливоје Зечевић потписали су јуче у Привредној комори Србије уговор о изградњи српске робне куће у Москви.

Димитријевић је на другом заседању заједничке експертске радне групе Владе Србије и Владе града Москве за трговинско-економску сарадњу рекао да ће се робна кућа налазити у јужном делу Москве, на простору од 2,4 хектара, а да ће око 7.000 квадратних метара користити предузећа из Србије.

Он је позвао представнике Москве да организују изложбу своје привреде у Београду, као што је то Србија учинила у Москви у децембру прошле године, као и да размотре могућност изградње руског трговинског дома у Београду.

Последњих месеци уследила је интензивнија пословна сарадња између московских и српских предузећа, што је резултат и изложбе наше привреде у том граду, напоменуо је министар и најавио да ће сличне изложбе бити организоване и у другим градовима Русије.

Потписивању уговора присуствовао је и амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Алексејев, који је истакао да је развој економске сарадње најважнији јер је предуслов за развој и свих осталих видова сарадње две земље.

Председник Комитета за спољноекономске послове Москве Кузин Иванович предао је директору фиме "Сивас" одлуку градске комисије о коришћењу грађевинског земљишта, напомињући да је то прва одлука те врсте која је у Москви донета ове године.

Иванович је навео да је прошле године Србија у Москву извезла робу у вредности од 140 милиона долара, а увезла за само четири милиона долара и позвао српске фирме да исправе тај дебаланс.

После пленарног састанка, радна група наставила је рад у седам подгрупа из разних области привреде, а заседање ће трајати до петка, када ће бити потписан протокол о сарадњи.

Делегација Москве данас ће посетити Вршац, где ће обићи предузећа "Хемофарм" и "Вршачки виногради", а у петак ће испред Скупштине Београда присуствовати презентацији нископодних аутобуса, које земунски "Икарбус" у сарадњи са московском фирмом "Тушино" прави за руско тржиште.

 

Vrh strane

 
 

yandex search      Google Search

 

 

 


Яндекс.Погода

                                                          |      Početna      |      Novosti      |      Partneri      |      Kontakt      |